trešdiena, 2014. gada 3. septembris

Viens solis atpakaļ, divi uz priekšu!

Sveiciens no gariņiem, kas mīt ViA improvizācijas teātrī un rūpējas, lai Tavi sejas muskuļi biežāk savilktos smaidā un smieklos!


Festivāliem pieskandinot, saulei iededzinot un pērkoniem odus aizbiedējot, pagājusi vasara vasariņa. Laiks atkal sēsties studiju seglos, lai rikšotu cauri visam, kas slēpjas zem vārdiem „studenta dzīve”. Daļai mūsu, Vidzemes Augstskolas studentu, jaunais studiju gads nozīmē arī atgriešanos improvizatoriskās nodarbēs, trešdienu vakarus veltot ViAGars mēģinājumiem. Taču, pirms spert soļus nākotnē, vērts atcerēties trīs lieliskus notikumus no pagājušā semestra, kurus gariņi piedzīvoja pavasara trauksmainajā juceklī.


24.aprīlī ViAGaram durvis laipni vēra Citāds Bārs, ļaujot pieskandināt telpas smiekliem, sarunām un dīvainākajām izdarībām. Ceturtdienas vakarā sanākušos skatītājus ar 40 minūšu garu improvizācijas teātra uzstāšanos izklaidēja pieci gariņi – Lote, Signija, Kristaps, Edgars un Sandis, savukārt Inese kā allaž iejutās vadītājas lomā.

Ko gan jaunu iemācījās skatītāji? Noderīgu informāciju, kā nevajadzētu rīkoties vēlēšanās, kas notiek ar lupatām bāra, kad apkopējas, apsargi un kāds rets apmeklētājs ir emocionālas kaisles pārņemti, un faktu, kas noteikti jāņem vērā kāmīšu īpašniekiem – bez pases mazos spalvu kamolus lidmašīnā nelaidīs.

10.maijā ViAGariņi devās uz Katlakalnu. Tur ceturto gadu pēc kārtas norisinājās pasākums „Improfests 2014”, kurš pulcēja improvizācijas teātrus un studijas no visas Latvijas – Rīgas, Limbažiem, Madonas, Jelgavas un, protams, Valmieras.

Katra teātra enerģiskums un raksturīgais stils iezīmēja spilgtus priekšnesumus kopējā vakara kolažā. Kamēr vieni izcēlās ar muzikālu akordeonista spēlētu pavadījumu, citi izmantoja dramatisku stāstīšanas metodi, savukārt vēl kāds balansējā uz šaurās zilās svītriņas, iesaistīdams tehnikā pretrunīgas frāzes un vārdus. Paši mājinieki – Katlakalna improvizācijas teātris – slīdēja cauri zālei traģikomiskā sēru noskaņā, parādot paši savu unikālo interpretāciju par improvizāciju. 

ViAGars pasākumā uzstājās kā pirmspēdējie. Veterāni Lana un Sandis, kā arī Kristaps atklāja, ka benzīna vietās bākā var liet vīnu, bet Signija un Edgars saprata, ka azartspēļu atkarība jāārstē tikai ar dūņu palīdzību.

17. maijā ceļi veda uz Smilteni, kur Muzeju nakts ietvaros atjaunotajā Smiltenes Kultūras centrā notika jauno mākslinieku pasākums „Ir it kā muzeju nakts”. Vietējie dziedātāji, dejotāji, topošie mūziķi un dzejas draugi pulcējās saulainajā zālē un iepazīstināja ar savu aizraušanos visus sanākušos skatītājus.

Starp smilteniešiem kā viesis no Valmieras bija ViAGars, šoreiz gan Sanda vadībā. Gariņi Reinis, Edgars, Kristaps un Signija sarīkoja bezbiļetnieku drāmu autoostā un ļāva vaļu ziepju operas kaislībām Francijā. Sanda solo ar ģitāru savukārt paliks atmiņā gan mums, gan pašai ģitārai, kas turpat līdzās stutēja sienu.

Tā, lūk, noslēdzās iepriekšējā ViAGars darba sezona. Rudentiņ, mēs esam gatavi un nogatavojušies, lai sāktu improvizēt uz nebēdu arī šogad.
Seko līdzi un gaidi ziņu par jauno gariņu uzņemšanu drīzumā!

4 komentāri:

  1. Neaizmirstiet par mēģinājumiem, kas pieslēgti skype, lai es arī varu piedalīties! Uhh, kā pietrūks, mežoņi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ū, labs idejnieks par to skype!:) Bet nebūs Tev studēšanas vai miedziņa prieki tajā laikā?

      Dzēst
    2. Visu ko jau var sadomāt. Kad pie jums ir astoņi vakarā, pie manis ir divpadsmit pa dienu, un trešdienās man ir pusdienpauze no vienpadsmitiem līdz vieniem. :)

      Dzēst