pirmdiena, 2012. gada 26. marts

Turnīrs veiksmīgi noslēdzies

24. februārī ViAGars rīkoja teātra sporta turnīru „Impro lidojums bez maskas”, aicinot ciemos komandas no Jelgavas un Rīgas, lai sacenstos improvizēšanas mākā un mākslā.
Jau agrā 24. februāra pēcpusdienā Valmieras lidostā ciemos ieradās pirmie viesi – teātris „Ār-Prāts” no Rīgas (Matīss Markots, Agnija Graudiņa, Zaiga Zvirbule un Lāsma Žagata). Pēc īsa brīža tiem pievienojās arī komanda no Jelgavas (Kristaps Gēbelis, Klāvs Strelēvics, Evita Kalēja un Rita Ozoliņa), un pašmāju improvizatori – Sandis Elsts, Inese Boša, Jānis Trautmanis, Rihards Vosulis-Grigulis, Lana Insberga, Amanda Zilišķe, Alise Kalniņa, Elīna Runce un Elīna Biseniece. Atlika vēl tikai ar slapjām švammēm un skaļiem „uuu” sagaidīt tiesnešus un turnīrs spraigās stjuartes Anetes Urkas vadībā varēja sākties!

Pirmie turnīrā sacentās pašmāju ViAGara komanda „Skrūves” un Ār-Prāta komanda „Lete”, spraigā cīņā tiecoties uz vietu finālā. Pēc vizītkartes parādīšanas vadībā izvirzījās „Lete”, bet pēc pirmās tehnikas izspēlēšanas Dublieri valmieriešu izpildījumā tiesnešiem šķita tīkamāki kā malāžu dživrišs, un Skrūves izpelnījās par vienu punktu augstāku vērtējumu. Viņš teica, viņa teica, viņi abi teica.. tā komandu kapteiņi turpināja sāncensību līdz abas komandas satikās jau pie otrās tehnikas. Valmieriešiem nācās paskatīties katram no sava skatu punkta Spoon River tehnikā, bet Letei pagadījās nokļūt kapsētā, kur augšāmceļas gan gaužām kautrīgie, gan kaislīgie zombiji. Šķiet, ka spraigās emocijas kapsētā uzrunāja arī tiesnešus un par pārliecinošiem posma uzvarētājiem kļuva komanda „Lete”, bet ViAGara komanda „Skrūves”, kuriem papildus punktu piešķīra arī atsaucīgie skatītāji, tomēr palika otrajā vietā.

Tad par vietu finālā cīņu uzsāka otra ViAGara komanda „Hurbads” un no Jelgavas atbraukusī komanda „Kvartāls”. Šajā posmā skatītāji varēja ielūkoties filmēšanas laukuma aizkulisēs tehnikā Režisori, baudīt operas priekšnesumu dživrišā un būt par lieciniekiem jaunu izgudrojumu atklāšanā. Šoreiz Trakais Profesors bija pacenties, prezentējot publikai krēslu, kas vienmēr ir līdzās, kad sagribas apsēsties, un frizūru ieveidotāju, kas prot atrast vispiemērotāko un labāko matu sakārtojumu jebkurai dzīves situācijai, aizstājot pat visglaunākos pasaules frizierus. Tālakais sižets jau bija spraigs un aizraujošs. Jelgavas komandai notikumi ritēja arvien straujāk un straujāk, un, šķiet, ka pāris sekundēs paskrēja vai Puse Dzīves, bet valmierieši steidzās savā glābējmisijā, jo izsaukumi pēc palīdzības nebeidza beigties. Taču posms gan jau bija beidzies, ar trīs punktu pārsvaru pārliecinoši uzvarot komandai no Jelgavas.

Tad nu bija pienācis brīdis visspraigākajai sacensībai – finālam starp Leti un Kvartālu – divām spēcīgām komandām, kas ikdienā savu improvizēšanas prasmi rāda ne tikai turnīros, bet arī regulāros priekšnesumos plašākai publikai. Pirmajā fināla tehnikā šķita, ka Ār-Prātam grūti attālināties no kapsētas tematikas, jo nu jau bija pienācis attēlot trīs mirušos kapā, kas nejauši miruši vienā dienā un vietā no viena un tā paša suņa, bet LLU komanda Kvartāls iejutās dzīvnieku raksturos. Tālāk sacensību garu tikai paspilgtināja izspēlētā tehnika Lēnās Sporta Spēles, kur sportisti par uzvaru pastmarku līmēšanas sacensībās cīnījās zibenīgā lēnumā, bet fināla noslēgumā skanēja burvīga daiļrade Klāva un Evitas izpildījumā, skaitot kopīgu dzejoli.

Punktu sadalījums finālā bija ļoti līdzīgs, bet skatītāju piešķirtie papildus divi punkti radīja pilnīgi neizšķirtu, tādēļ nācās rīkot vēl papildus izšķirošo improvizāciju, lai saprastu, kura no komandām tad īsti ir pelnījusi VIP klasi mūsu Impro lidojumā. Tad nu skatītājiem un tiesnešiem par prieku, komandu kapteiņi – Zaiga un Kristaps – sniedza ieskatu divās jaukās pasakās. Zaiga, iejutusies visu varoņu lomās, attēloja Ansīša un Grietiņas piedzīvojumus, bet Kristaps, attēlojot pasakas „Sarkangalvīte un vilks” sižetu, veikli iejutās gan vecmāmiņas, gan omīšēdājvilka, gan Sarkangalvītes lomā un tikpat veikli izcīnija arī pirmo vietu savai komandai, jo gan tiesneši, gan skatītāji atzina šo sniegumu par uzvaras cienīgu.
Tā nu, ar spraigu Sarkangalvītes sižetu, noslēdzās turnīra posms, kur 1. vietu izcīnīja Kvartāls, otro vietu ieguva Lete, trešo vietu sev paturēja Hurbads, bet par 4. vietas ieguvējiem kļuva Skrūves.

Taču pasākums ar to bija tikai sācies, jo vakars turpinājās pie Štoka Picas sarūpētām picu kaudzēm, dzerot Valmiermuižas gardo alu, un meklējot vilkačus, bet vēlāk visi devās uz Valmieras centru, kur komandas ar sajūsmu jau gaidīja Klondaika. Tur komandas līdz pat rīta agrumam sacentās biljarda turnīrā un ļāvās trakām dejām, aizmirstot, ka jātaupa spēki vēl nākamās dienas meistarklasēm. Bet, lai vai kā, uz meistarklasēm visi ieradās gana moži un ievingrināja balsis Mudītes Maculēvičas runas vingrinājumos, izdziedājās Irinas Mihailovskas dziedāšanas vingrinājumos un ļāvās trakulīgai improvizācijai Lauras Mesteres vadībā, skrienot cauri „šķērītēm” un ļaujot sevi „nesāt uz rokām”.

Tā nu ar pozitīvām emocijām un patīkami atpūtušies, visi atkal aizlidoja kur kurais, piesolīdami kādreiz atkal saskrieties kādā no improvizācijas pieturvietām! :)






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru